sâmbătă, 20 martie 2010

Despre Fructe

Fructele sunt recomandate in curele de slabire, dar nu ca desert! Sa nu uiti niciodata aceasta regula. Daca combini fructele cu alte feluri de mancare sau daca le consumi ca desert, nu vor face altceva decat sa retina in corp toate glucidele consumate la masa respectiva, vor intarzia procesul de digestie, vor duce la fementarea celorlalte alimente si, in final, la ingrasare.

Fructele se mananca fie ca masa de sine statoare (cel mai indicat, dimineata, la micul dejun), fie cu o ora inainte de masa, fie dupa 3 ore de la masa de pranz sau de la cina. Chiar si daca bei doar un suc de fructe, aceste intervale orare trebuie respectate!

Pentru acest sezon, iti recomand fructele exotice, in curele tale de slabire. Intaresc imunitatea, accelereaza digestia si reduc colesterolul.

LAMAIA – tonic cardiac si un diuretic excelent

Desi se spune ca iti creeaza aciditate gastrica si ca nu e bine sa o mananci pe stomacul gol, acesta este doar un mit. In realitate, lucrurile stau exact invers. Lamaia scade aciditatea gastrica. Specialistii recomanda sa bei, pe stomacul gol, un pahar cu apa calduta, in care ai stors 3,4 felii de lamaie. Si, dupa fiecare masa, este recomandata o limonada, in acelasi scop. Continutul mare de vitamina C, face ca lamaia sa creasca imunitatea, sa previna si sa trateze racelile. Este un tonic cardiac si un diuretic excelent.

ANANASUL – miraculos in curele de slabire

Ananasul este un excelent antiadipos, antiedematos si tonic digestiv. Accelereaza metabolismul si sustine remodelarea corporala, reducerea tesutului adipos si a celulitei. Ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism, reduce edemele si previne umflarea picioarelor. Contine o enzima asemanatoare celor digestive umane, care ajuta la o digestie buna si rapida.

GRAPEFRUIT – un tonic excelent

Grapefruit-ul scade nivelul grasimilor din sange (colesterolul si trigliceridele, cele vinovate de depunerile de pe vasele de sange, care duc, in timp, la infarct). Ajuta in curele de slabire, ca orice aliment amar, pentru ca determina digerarea salivara si gastrica. Este un tonic excelent.

MANGO – contine fibre, vitamina C si caroten. Consumul frecvent de mango poate preveni aparitia afectiunilor cancerigene. Il poti minca simplu sau cu iaurt sau muesli.

PORTOCALELE – contin vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea racelilor. Ele iti sunt recomandate si in probleme circulatorii.

KIWI - este singurul fruct care contine doza de vitamina C necesara zilnic unui adult. Contine, de asemenea, vitamina E si fibre. Ajuta la intarirea sistemul imunitar, in vindecarea problemelor digestive si la mentinerea unui aspect frumos al pielii.

AVOCADO – bogat in vitamina E, te ajuta sa-ti mentii sanatatea pielii si are efecte antioxidante, antiinflamatoare, de protejare a ficatului si de scadere a nivelului glicemiei şi colesterolului. Ajuta la cicatrizarea mai usoara a ranilor. Poate fi consumat ca atare sau poate fi inclus in diverse retete (miezul lui, pus in maioneza, ii confera acesteia un gust special).

PAPAYA – bogat in fibre, reduce nivelul colesterolului din singe. Este indicat si pentru stomac, deoarece contine enzime care grabesc procesul de digestie. Feliile de papaya se pot adauga si in salate de legume.

POMELO are proprietati diuretice, ajutand la tratarea obezitatii. Are doar 42 calorii la 100 g pulpa. Este un stimulator digestiv ideal. Multi sustin efectele sale impotriva stresului. Este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu, vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

RODIA – contine antioxidantii (mai puternici ca cei din vinul rosu), care ne protejeaza de diverse forme de cancer. Rodia elimina virusurile din organism si ne fereste de raceli, in sezonul rece. Previne imbatranirea pielii si reduce ridurile deja existente. Contine vitaminele B si C, acid folic si acid pantotenic.

Niciun comentariu: